Landbrukstenester Sogn

Svensk i Vik

Landbruksvikar, Jakob Arrehn, 23 år, frå Sverige har agronomutdanning og 4 års praksis i gardsarbeid. Han er tilsett i Landbrukstenester Sogn frå 1. april og har arbeidsområde i Vik.

Her er litt frå søknaden til Jacob:  

«Jag är en glad kille född 1990. Bor på min föräldragård utanför Eksjö i Jönköpings Län, Sverige och är äldst av en syskonskara på tre. Är sedan snart fyra år anställd på Torsjö Säteri. Torsjö är Eksjö Kommuns största mjölkgård med 450 mjölkande kor och odlingsareal ca 420 ha.
Mina arbetsuppgifter består huvudsakligen i maskinkörning, maskinvård, reparation och mjölkning/djurhantering.

Som bonde blir man allsidig, får ta eget ansvar och jag har användning för allt jag lärt mig på treårigt naturbruksgymnasium med svetsmetoder, reparation, motorsåg och röjning. Jag har förarbevis på fyrhjuling och snöskoter.  Har även kurs i byggnadsunderhåll och har deltagit i projekt med renoveringar och nybyggnation, både på gården och inom familjen. Har även ”arbete/säkerhet på väg-certifikat”. I år har jag även ansvar för 70 km snöröjning i Torsjös regi för Svevia.  Har förstås också en hel del djurvana och intresse i odling. Ser mig själv som flexibel och organisatör.  Är ansvarsfull. Har svenskt B-körkort. Traktorförarutbildning och är van vid både gamla och nya traktorer.»